Известие

Collapse
No announcement yet.

Решен проблем с "клатене" на обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Решен проблем с "клатене" на обороти

Много много собственици на 156-ци включително и аз сме се оплаквали от тези пусти обороти когато колата е в движение на свободна.Аз лично какво ли не пробвах.Правихме няколко пъти диагностики нищо не излезе като грешки.Свещи, дебитомери, стъпковото моторче, ламбди сонди даже и пин 15 отрязохме.Какво ли не сме гледали всичко е наред а оборотите все още си ходят от 600 до 1500 когато колата е по инерция на свободна.За една година съм дал около 2000 лева за ремонти (нужни) и от нито един не дойде като плюс оправянето на обороти.
    Таа по същество.Реших да видя тая пуста дросел клапа.Разкачам гумената тръба към нея и като я видях зяпнах.Стои си полу отворена от боклуци.Ама боклуци да ви види окото.Започна се чистене с художническа четка и кореселин около 15 минути.Мръсотия все още тече.Изчистих я до блясък.Запалих и за мое учудване оборотите заковаха на 1200 студена и 900 топла.Не помръдват при изключване от скорост.Навъртях и едни бързи 20 километра и оборотите си заспиват на 900 с никакво колебание нагоре надолу.Преди това и при смяна на предавка докато натиснеш съединителя падаха веднага на 900 и смяната на скорости беше много гадна.Сега го намя това нещо.Оборотите си падат плавно и спокойно.На мен чистенето на дросел клапата ми помогна.Ако имате същия проблем.Първо проверете там.Не струва нищо освен малко кореселин и четка.
    Дано съм бил полезен.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
    Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
    Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Честито колега.

Моята също клатеше много , изчистих идеално клапата със спрей за карбуратори , стана като нова. Заспаха оборотите за 2-3 дена и пак започна . Сега на бензин е горе-долу добре , на метан ги клати...а това се случва след смяна на ламбдасонда.
    Явно проблема е комплексен.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение
      Много много собственици на 156-ци включително и аз сме се оплаквали от тези пусти обороти когато колата е в движение на свободна.Аз лично какво ли не пробвах.Правихме няколко пъти диагностики нищо не излезе като грешки.Свещи, дебитомери, стъпковото моторче, ламбди сонди даже и пин 15 отрязохме.Какво ли не сме гледали всичко е наред а оборотите все още си ходят от 600 до 1500 когато колата е по инерция на свободна.За една година съм дал около 2000 лева за ремонти (нужни) и от нито един не дойде като плюс оправянето на обороти.
      Таа по същество.Реших да видя тая пуста дросел клапа.Разкачам гумената тръба към нея и като я видях зяпнах.Стои си полу отворена от боклуци.Ама боклуци да ви види окото.Започна се чистене с художническа четка и кореселин около 15 минути.Мръсотия все още тече.Изчистих я до блясък.Запалих и за мое учудване оборотите заковаха на 1200 студена и 900 топла.Не помръдват при изключване от скорост.Навъртях и едни бързи 20 километра и оборотите си заспиват на 900 с никакво колебание нагоре надолу.Преди това и при смяна на предавка докато натиснеш съединителя падаха веднага на 900 и смяната на скорости беше много гадна.Сега го намя това нещо.Оборотите си падат плавно и спокойно.На мен чистенето на дросел клапата ми помогна.Ако имате същия проблем.Първо проверете там.Не струва нищо освен малко кореселин и четка.
      Дано съм бил полезен.

Е то това е първото, което трябва да се направи при клатене на оборотите на празен ход
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

аз на една бензинова алфа гледах дроселовата клапа заради тоя проблем, ама дросела беше като чисто нов.
        JTD 105+

Comment

Колега Subsense, може ли да споделиш впечатления след 1-2 седмици шофиране? Дано не се окаже, че радостта ти е прибързана...
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

И аз от това се опасявам, но като понавъртя още километри пак ще пиша в темата дали си стоят нещата нормално.

Comment

Да не ти убивам радостта колега, ама най-вероятно пак ше заклати.И аз така първия път като чистих дросела беше голем кеф...два дни.
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

То не е зле да се направи и една адаптациика след това......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дано ти се е получило трайно, ма малко вероятно да се радваш повече от няколко дена.Виж и двата маркуча преди и след дросела да нямат напуквания, излизат от един тройник над 4 цилиндър, въобще след дебитомера не трябва да има пропуски на въздух.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

на някой им се получава и от едно чистене дроселова клапа
                    визирам колега с 1.8 тс на 140 000 реални ..
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Абе стига с тези глупости с почистване на дроселната клапа! Не разбрахте ли най-накрая, че тя е еднакво мръсна, когато двигателя работи на място (оборотите са ОК) и когато двигателя работи на празен ход и колата е в движение (оборотите се клатят). Няма никаква връзка между клатенето на оборотите и степента на замъсеност. На мен ми клатеше и реших да почистя дроселната клапа, откачих тръбата на входа на клапата и какво да видя - съвсем малко мизерия. И то тази мизерия колко да промени въздушния поток, когато е затворена? Николко. Защото ECU-то веднага коригира съотношението въздух/бензин, като информацията я дава нашият добър другар в живота - дебитомера. Така, че замърсеността на клапата отпада.
                      Към колегата Subsense: прекъсни 15 пин на оборотомера и се наслаждавай на заковани обороти. Единственият минус на процедурата е, че като пуснеш педала на газта го няма това минимално задържане на оборотите, както и плавното им спадане. Но вече повече от половин година си карам така и се кефя.

Comment

А това си е гаден "минус".
                        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Минус е, определено, но от двете злини избрах по-малката . Щото заради това "клатене" ми е изгасвала на завой и не искам втори път да ми се случва да въртя волана, все едно че карам Жигула. А и спирачките спират с триста зора.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                            Абе стига с тези глупости с почистване на дроселната клапа! Не разбрахте ли най-накрая, че тя е еднакво мръсна, когато двигателя работи на място (оборотите са ОК) и когато двигателя работи на празен ход и колата е в движение (оборотите се клатят). Няма никаква връзка между клатенето на оборотите и степента на замъсеност. На мен ми клатеше и реших да почистя дроселната клапа, откачих тръбата на входа на клапата и какво да видя - съвсем малко мизерия. И то тази мизерия колко да промени въздушния поток, когато е затворена? Николко. Защото ECU-то веднага коригира съотношението въздух/бензин, като информацията я дава нашият добър другар в живота - дебитомера. Така, че замърсеността на клапата отпада.
                            Към колегата Subsense: прекъсни 15 пин на оборотомера и се наслаждавай на заковани обороти. Единственият минус на процедурата е, че като пуснеш педала на газта го няма това минимално задържане на оборотите, както и плавното им спадане. Но вече повече от половин година си карам така и се кефя.
                            При мен клатеше оборотите само в джинение на свободна.На място бяха заковани на 900.Ходих и отрязохме ПИН15. Няколко дни беше добре.После пак се започна.Огасяла ми е в завои и чувството, че ще се забиеш в нищо неподозиращата кола която чака на червено на сфетофара е стряскащо.Това почистване ми хрумна ей така от нищото.Моята клапа наистина беше ужасяващо замърсена.Пясък, кал , маслко какви ли боклуци не изчистих.За момента няма промяна в доброто положение с оборотите.Не са ми падали под 900 изобщо.Нито в движение, нито на място.От чистенето насам и врътнах около 300 километра.

П.П Щом тази мръсотия е стигнала до дросел клапата, не искам да си представям на какво прилича дебитомера ми ....

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Дано ти се е получило трайно, ма малко вероятно да се радваш повече от няколко дена.Виж и двата маркуча преди и след дросела да нямат напуквания, излизат от един тройник над 4 цилиндър, въобще след дебитомера не трябва да има пропуски на въздух.
                            Точно и тези маркучи оглеждах.Здрави са и нямат пукнатинки.
                            Last edited by Subsense; d.m.y г., 19:19.

Comment

Тя тази мърсотия не идва през дебитомера а през маркучите , които е описал колегата по-горе.
                              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Working...
                              X